post

Elke slimme shopper weet dat de beste manier om geld te besparen gemakkelijk is als je weet wat een vergelijk is. En winkelen voor een hypotheek is niet anders. Beslis niet om een huis te kopen zonder voldoende tijd te hebben besteed aan het winkelen voor uw hypotheek, door offertes te krijgen van verschillende kredietverstrekkers. U kunt dan de laagste prijsopgave gebruiken als onderhandelingsmiddel in uw hypotheekonderhandelingen.

Hoewel uw zoektocht naar de beste hypotheekrente waarschijnlijk enige tijd in beslag zal nemen, moet u het proces niet overhaasten. Een enkel punt in uw hypotheekrente kan betekenen dat u duizenden dollars bespaart of verliest gedurende de looptijd van uw woningkrediet, en het werk dat u doet om het beste tarief te vergrendelen zal een van de financieel meest lonende van uw leven zijn.

Begin met zoeken naar de beste vergelijkingswebsites

U kunt uw zoektocht naar de beste hypotheekrente beginnen, hetzij online, hetzij door te kijken in uw lokale kranten. Zowel banken als andere commerciële geldschieters zullen regelmatig hun laatste leenopties adverteren in de regionale kranten, dus duim elke dag gewoon door de financiële en vastgoedrubrieken en maak een notitie van de beste aanbiedingen.

  • Maar u hoeft uw zoektocht naar de meest gunstige hypotheekrentevoeten niet te beperken tot uw regio kranten; het internet zal u toegang geven tot aanbiedingen van kredietverstrekkers in het hele land. Als u al toegang heeft tot het internet, kan het vinden van de hypotheekrente online u ook de kosten van frequente krantenaankopen besparen. U hoeft alleen maar te zoeken op de naam van uw stad, gevolgd door de “laagste hypotheekrente”.

Er zijn genoeg manieren om een vergelijker te gebruiken in Nederland

Terwijl het invoeren van deze termen zal u vrijwel zeker voorzien van verschillende links naar sites van kredietverstrekkers die woninghypotheken aanbieden in uw omgeving, als ze dat niet doen, hoeft u alleen maar de zoekopdracht te herhalen met een verscheidenheid aan trefwoorden. Vroeg of laat wordt u beloond met informatie over kredietverstrekkers in uw regio, of nationale kredietverstrekkers die hypotheken in het hele land hebben.

Gebruik uw onderhandelingspositie

Bekijk zoveel mogelijk sites, print de kaartjes van alle verschillende mogelijkheden uit en vermeld niet alleen de informatie over de hypotheekrente, maar ook de duur van de leningen, en de aanbetalingen die voor elk van deze programma’s nodig zijn. U moet ook kijken naar de boetes voor vooruitbetaling, die de voordelen van een lagere hypotheekrente kunnen uitwissen als u ervoor kiest om uw lening  vroegtijdig af te betalen.