post

Iedereen die zich toegang verschaft tot het internet moet iemand hebben die hem of haar voorziet van software om toegang te krijgen tot websites. Dit gebeurt via internet providers, ook wel ISP’s genoemd. Er zijn een groot aantal ISP’s die u deals aanbieden op pakketten zoals een inbelverbinding die een zeer lage Bps-rate heeft tot een van de hoogste van 3.0 Bps. Er zijn ook verschillende bedrijven die hun eigen software aanbieden en u ook internetdiensten aanbieden. Het kan een beetje moeilijk zijn om de juiste keuze te maken, afhankelijk van uw locatie en de toegang tot de diensten.

Welke internet providers zijn op dit moment wel populair bij veel Nederlanders?

De traagste internetproviders in het land zijn de inbelaanbieders. Dit komt omdat de telefoonlijnen waar uw verbinding doorheen komt, slechts een bepaalde snelheid kunnen verwerken via de lijn. Dit soort internetproviders onderbreken uw telefoondienst terwijl u online bent en vele malen als u beller-id hebt, wordt u van het internet gestoten als er een gesprek binnenkomt. Ze zijn geen betrouwbare verbinding vanwege de langzame download- en uploadsnelheden die ze hebben, maar ze zijn goed en goedkoop voor de incidentele internetgebruiker.

Sommige draadloze mobiele telefoonbedrijven bieden twee manieren om toegang te krijgen tot het internet. De draadloze providers staan u toe uw mobiele telefoon te gebruiken als een modem voor uw computer, terwijl anderen u een internetkaart verkopen die aan de USB-verbinding op uw computer vastzit. Deze kaart kan worden gebruikt voor laptops of desktopcomputers en geeft u overal toegang tot het internet. Deze kaarten zijn wat duur, maar zijn het geld waard als u een zakenreiziger bent en een laptop gebruikt terwijl u op reis bent. U moet ook betalen voor de tijd die wordt gebruikt via de draadloze mobiele telefoon bedrijven, en deze kosten kunnen echt oplopen voor mensen die veel gebruik maken van het internet.

Er is enorm veel online te vinden over de mogelijkheden van het internet

Kabelmaatschappijen bieden ook internetdiensten aan hun klanten aan. Ze bieden hun eigen gratis software aan, maar ook hogesnelheidsverbindingen. Het internet is toegankelijk via uw kabellijn. Deze lijn wordt dan aangesloten op een modem dat via een ethernetkabel verbinding maakt met uw computer. Het enige probleem met deze dienst is wanneer de kabel uitvalt, en dat geldt ook voor uw internet. Kabelmaatschappijen zijn geen betrouwbare ISP’s als het gaat om uw verbinding. U wordt vaak van het internet gestoten door statische elektriciteit in de kabellijn of door het updaten van de kabeldienst die met de kabeldienst wordt geleverd.